Om oss

Hamburgarprinsen..

idén föddes för första gången 1990 i Sydney (Australien). Ett exotiskt land med fina stränder, otroliga djur och en fin matkultur.

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Det vi ska prata om är det sistnämnda: matkulturen.

Australiens matkultur är av en anledning känt som: lilla USA. En mångkulturell nation med mycket variation. Från stora kedjor som Redrooster, Hungry Jack till mindre restauranger och matställen. På menyn kunde man på flera platser finna kött som: Kängurukött, Hajkött, som man kanske inte är van vid i resten av världen. Men det som föll oss i smaken var den exotiska burgaren. Burgaren kunde göras från högrev eller som de flesta och som vi kör idag: traditionellt klassiskt, egentillverkat nötkött. Men det är inte bara det egentillverkade köttet som inspirerade och fascinerade oss utan även de spännande tillbehören.

Nu pratar vi inte senap och ketschup, utan här upptäcktes rödbetor, calamaris, honung, annanas och en variation av BBQ såser m.m.

Vi på Hamburgarprinsen har efter långt och hårt arbete funnit grossister, slaktare och bagare att tillsammans samspela för att få fram ett fantastiskt egentillverkat kött, egna BBQ såser med upp till åtta olika smaker: starka, milda, rökiga, söta och med riktig Whiskey.

Våra bröd, dressing, såser och kött resulterar i en fantastisk smakupplevelse och detta ledde till att vi på svenska nationaldagen 2006 öppnade vår första restaurang i Fruängen i Stockholm. Innan öppning hade det redan bildats kö utanför vår nya och spännande succé restaurang.

Idag finner du Hamburgarprinsen på flera platser runt om i Sverige och främst i Stockholm. Våra restauranger utvecklas ständigt med inspiration från våra resor till USA och Australien. Välkommen in till oss och bli en del av våra spännande resa.